<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Slått til ridder

Christopher «Saruman» Lee blir slått til ridder av Dronning Elizabeth.

    Publisert 13. juni 2009 kl. 08.54
    Oppdatert 13. juni 2009 klokken 08.55
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 163 ord

    Dronning Elizabeth slår den britiske skuespilleren Christopher Lee til ridder. Sir Christopher, som han nå kan kalle seg, har blant annet spilt den onde trollmannen Saruman i «Ringenes Herre».Nå 87 år gamle Lee spilte også grev Dooku i to episoder av «Star Wars». Litt eldre kinogjengere vil dessuten huske hans uhyggelig-elegante framstilling av vampyren grev Dracula i klassiske skrekkfilmer fra 1950- og 60-tallet.Lees ridderslag er en av hedersbevisningene som den britiske dronningen deler ut i forbindelse med sin offisielle fødselsdagsfeiring. Blant andre kjente navn som ble hedret lørdag, er fjernsynskokken Delia Smith - britenes Ingrid Espelid Hovig.Delia Smith blir utnevnt til kommandør av det britiske imperium (CBE), en tittel som fortsatt består selv om imperiet for lengst er borte. Den legendariske frisøren Vidal Sassoon får imperieordenen OBE.Dronningen, som deler ut sine hedersbevisninger i samråd med regjeringen, hedrer også den kvinnelige cricketspilleren Charlotte Edwards med en MBE-orden. Den samme ordenen får 93 år gamle Iris Horn, ulønnet stasjonsmester i landsbyen Stogumber i Vest-England. (©NTB)