<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dollie-pappa Ole A. Sørli er død

Tidligere Dollie-manager og veteran i norsk platebransje Ole A. Sørli er død, 64 år gammel.

  Publisert 5. aug. 2009 kl. 07.02
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.58
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 184 ord
  Ingrid Bjørnov (t.v.) og Benedicte Adrian i Dollie de Luxe i 1986. Foto: Scanpix

  Sørli var mest kjent for å være mannen som gjennom mange år sto bak Dollie og senere Dollie de Luxe.Sørli var også aktiv musiker i bandet Cool Cats på 60-tallet der han spilte gitar fra 1961 til 1967.I 1967 ble han ansatt av Arne Bendiksen for å lansere musikk-kassetten i Norge. Fra 1971 til 1977 var han daglig leder i plateselskapet Polydor. I 1978 startet Sørli dB rekords sammen med brødrene Paul og Helge Karlsen og ga blant annet ut plater med Erik Bye, Cornelis Vreeswijk, Smurfene og Dollie. To år senere stiftet Sørli Notabene records og produserte blant annet Knutsen & Ludvigsen, Dollie de Luxe og Ole I'Dole.Ole A. Sørli var også med på å sette opp Dollie de Luxe-musikalen «Which Witch» i London i 1992.- Vi skulle svært gjerne ha hatt han med oss videre, slik at han kunne fortsette å sette preg på utviklingen av norsk musikk. Kollegaer og venner i norsk platebransje vil savne han dypt og vi vil bli fattigere uten hans kreative og markante meninger, sier Larry Bringsjord, styreleder i FONO, interesseorganisasjonen for uavhengige norske plateselskaper, til NTB.