<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Endelig liten opptur for krise-partiet

Det skadeskutte partiet får 15 prosents oppslutning, en framgang på 1,8 prosentpoeng, på InFacts meningsmåling for VG i august.

  Publisert 6. aug. 2009 kl. 05.39
  Oppdatert 6. aug. 2009 klokken 05.49
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 208 ord
  Foto: Scanpix

  Høyre får 15 prosents oppslutning, en framgang på 1,8 prosentpoeng, på InFacts meningsmåling for VG i august.Oppslutningen på 15 prosent er den første positive nyheten for Høyre i sommer etter at partiet lenge har slitt med katastrofetall.Høyre-leder Erna Solberg tror imidlertid ikke fremgangen er stor nok til å få til en borgerlig regjering.- Det er hyggelig, men jeg er ikke fornøyd med en oppslutning på 15 prosent heller. Høyre må bli større. Et større Høyre øker sannsynligheten for å få til en borgerlig regjering, sier Solberg, sier hun til VG.Frp får 24,3 prosent på målingen, tilbake 2,4. De to sentrumspartiene Venstre og KrF får henholdsvis 4,8 og 6,2 prosent. Fram 0,7 prosentpoeng for Venstres del, mens Kristelig Folkeparti går tilbake 2,4 prosentpoeng.Arbeiderpartiet står på stedet hvil med støtte fra 32,4 prosent av velgerne, fram 0,1. Sosialistisk Venstreparti går fram 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 7,3 prosent, mens Senterpartiet får 6,9 prosent, fram, 0,7.Hadde denne partimålingen vært valgresultatet, ville den gitt borgerlig flertall med 83 mandater til de rødgrønne og 86 til de borgerlige partiene.Rødt får 1,2 prosent, fram 0,2, mens andre partier har støtte fra 1,9 prosent av de spurte.På en annen fersk meningsmåling faller Høyre 0,7 prosentpoeng og får en oppslutning på kun 11,3 prosent.