<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Godværet fortsetter i nord

Når det omstridte og spektakulære Hamsunsenteret åpnes tirsdag, lover meteorologene godvær - som skal fortsette Hamsundagene igjennom.

  Publisert 3. aug. 2009 kl. 22.15
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 185 ord
  Foto: Scanpix

  Natt til mandag ble den andre nordnorske tropenatten denne sommeren registrert på Skrova fyr, som ligger en 59 kilometer lang bil- og ferjetur unna Presteid, der opptil 7.000 mennesker er ventet til åpningen av Hamsunsenteret.Den aller første natten med gjennomgående over 20 grader ble også registrert på Skrova, det var natt til 26 juli.Gode utsikter Statsmeteorolog Oddvar Jensen ved Meteorologisk institutt utelukker ikke at det kan komme flere tropenetter i nord. For godværet som i det siste har lagt seg stabilt over Nord-Norge - det skal fortsette.I Nordland er det ventet forholdsvis brukbare forhold, og på Hamsun-åpningen kan man oppleve 25 grader. Det er varslet fortsatt varmt vær i hele Nord-Norge med temperaturer godt over 20-tallet. Lokale tåkeskyer om dagen kan senke temperaturen litt, men det er ikke umulig med flere tropenetter, sier Oddvar Jensen til NTB.Lettelse i sør For regntrøtte østlendinger lover han en bedring fra de trøstesløse forholdene i det siste allerede tirsdag ettermiddag. Onsdag og torsdag vil både det østafjelske og Sørlandet oppleve lettere og varmere vær. Der sola slipper til, vil det raskt bli over 20 grader igjen over hele Sør-Norge.