<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oljesøl fra Larvik til Grimstad

Oljesøl fra det havarerte skipet Full City var mandag registrert på land fra Larvik i øst til Grimstad i vest.

    Publisert 3. aug. 2009 kl. 13.22
    Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord

    Mandag måtte Kystverket avlyse å fly over området med overvåkingsfly på grunn av dårlig sikt. Et helikopter flyr likevel over området rundt klokken 13 for å se hvor oljen nå har spredd seg.Folk som bor i området varsler også inn når de oppdager oljesøl.- Sør i Telemark og i Aust-Agder er der det nå blir observert flest nye funn, opplyser informasjonsdirektør Ola Stenvaagnes i Kystverket til NTB.Stor beredskap- Vi konsentrerer oss nå om å hindre ytterligere spredning, og med nødlossing av båten. Senere begynner vi å ta opp oljen i strandsonene og i vikene. Vi har mange folk i arbeid døgnet rundt, forteller Stenvaagnes.Båter fra både Kystverket og Kystvakten er involvert i saneringsarbeidet. Andre fartøy stiller også opp. Blant annet har Sverige tre båter som bistår Norge i opprydningsarbeidet.Fra Interkommunalt utvalg mot akutt forurensning (IUA) er både Aust-Agder, Telemark og Vestfold involvert.- Det gjøres en formidabel innsats, og flere må nok også hjelpe til, sier Stenvaagnes.