<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prisene stiger i Europa

Produsentprisene i eurosonen steg i juni, men har falt med nesten syv prosent det siste året.

  Publisert 4. aug. 2009 kl. 12.44
  Oppdatert 15. des. 2013 klokken 18.57
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 71 ord
  Foto: HegnarOnline

  Produsentprisene i eurosonen steg med 0,3 prosent på månedsbasis i juni 2009,. Det siste året har prisene falt med 6,6 prosent.Det var ventet en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis og et fall på 6,6 prosent på årsbasis, melder TDN Finans.Prisene i foregående måned var uendret (revidert fra minus 0,2 prosent).Eurosonen (ØMU) er et fellesnavn for de land i Europa som har dannet en valutaunion og dermed innført euroen som valuta.