<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Anklager politikere for korrupsjon

To nye britiske Labour-politikere beskyldes for å ha tilbudt politisk innflytelse mot betaling.

  Publisert 28. mars 2010 kl. 09.21
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.32
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 137 ord
  Big Ben - Foto: Leif Berge / Statoil

  Adam Ingram og Richard Caborn er parlamentsmedlemmer og tidligere statssekretærer med ansvar for henholdsvis forsvarssaker og idrett. Beskyldningene mot dem kommer fram i saker i avisa Sunday Times og fjernsynskanalen Channel Four.Ingram skal ha tilbudt seg å bidra til lobbyvirksomhet mot en sum på 1.500 pund etter parlamentsvalget i vår. Caborn har angivelig sagt at han ville vurdere et lignende tilbud etter valget i en samtale med en journalist som ga seg ut for å være næringslivsleder.For vel en uke siden ble tre tidligere britiske ministre midlertidig ekskludert fra Labour på grunn av lignende beskyldninger. Sakene kan bli en belastning for regjeringspartiet fram mot valget, og i en meningsmåling utført for Sunday Times svarer 49 prosent at Gordon Browns regjering er den mest korrupte i Storbritannias historie.Både Ingram og Caborn nekter for å ha opptrådt uetisk. (©NTB)