<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekymring rundt Dubai Worlds gjeldsplan

Långiverne til det kriserammede holdingselskapet Dubai World uroer seg.

    Publisert 29. mars 2010 kl. 08.10
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 121 ord

    Flere av långiverne til det kriserammede holdingselskapet Dubai World uroer seg over selskapets forslag for omstrukturering som skal innebære at gjelden betales tilbake over en tidsperiode på opp mot åtte år. Kilder nær de syv bankene som forhandler med Dubai World oppgir at uroen er rettet mot usikkerhet rundt de planlagte rentebetalingene og at långiverne ikke vil havne i en dårligere posisjon enn de som har obligasjoner utstedt av Dubai Worlds eiendomsselskap Nakheel, skriver Financial Times.Generelt har finansmarkedene vært positive til planene som blant annet innebærer at Dubai World får et likviditetstilskudd på 9,5 milliarder dollar fra Dubais regjering.JP Morgan anslår at restruktureringsplanene kan være negative for långiverene ettersom nedbetalingen skal finansieres gjennom salg av aktiva og utbytte, melder Bloomberg News.