<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Eier av TV-kanal pågrepet

Eieren av den opposisjonelle TV-kanalen Globovision i Venezuela, ble arrestert torsdag.

  Publisert 26. mars 2010 kl. 06.55
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 153 ord
  Hugo Chavez - Foto: Scanpix

  Guillermo Zuloaga ble arrestert på en flyplass vest i landet torsdag.Få timer før Zuloaga ble arrestert forlangte medlemmer av regjeringspartiet en gransking av TV-sjefens kommentarer om kuppforsøket mot president Chávez i 2002.- Jeg har ikke fått beskjed om at jeg er i trøbbel. Det jeg vet har jeg fra mediene. Det sies at noen av kommentarene mine skal granskes, sier Zuloaga på telefon.Få timer senere bekreftet venezuelanske myndigheter at Zuloaga ble arrestert på grunn av kommentarene, som angivelig var krenkende og respektløse.Ifølge riksadvokat Luisa Ortega Diaz kommer Zuloaga til å bli siktet for å ha fornærmet president Chávez og for å ha spredt falsk informasjon.Han risikerer opp til 15 måneders fengsel om han blir dømt på det første punktet og ytterligere tre til fem år om han blir dømt på det andre.- Zuloaga kan ta det med ro. Vi oppfører oss i henhold til loven. Vi tar hensyn til menneskerettighetene, sier Ortega. (©NTB)