<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Fortsatt behov for nullrente

Sentralbanksjef i USA Ben Bernanke mener USA fortsatt trenger en styringsrente nær null prosent.

  Publisert 25. mars 2010 kl. 16.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.29
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 65 ord
  Sentralbanksjef i USA, Ben Bernanke - Foto: Scanpix

  Den amerikanske økonomien har fortsatt behov for en styringsrente nær null prosent, det sier sentralbanksjef i USA Ben Bernanke i en tale til finanskomiteen torsdag ettermiddag.Bernanke sier at Federal Reserve kommer til å trenge å stramme inn kredittilgangen da økonomien styrker seg og sentralbanken har verktøyene for å stramme til da tiden er inne for det.Økningen av diskontorenten signaliserer ikke en bredere kredittilstramming, sier sentralbanksjefen.