<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Jager korrupsjonsmistenkt minister

Afghanske myndigheter vil ha en tidligere korrupsjonsmistenkt minister utlevert fra Storbritannia, opplyser en talsmann for afghansk påtalemakt.

  Publisert 29. mars 2010 kl. 13.21
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 106 ord
  Foto: Scanpix

  Påtalemyndigheten ga mandag ordre om at Mohammad Siddiq Chakari, tidligere minister for hajj - pilegrimsferd til Mekka - og religiøse saker, skulle arresteres. Eksministeren er anklaget for å ha tatt imot bestikkelser fra et utenlandsk cateringbyrå under fjorårets pilegrimstur til Saudi-Arabia.Dersom Chakari blir tatt, vil det være den mest høyprofilerte arrestasjonen for korrupsjon. Arrestordren ble utstedt etter at Chakari trosset en ordre om ikke å forlate landet uten tillatelse, opplyser Afghanistans viseriksadvokat Fazil Ahmad Faqiryar.Arrestordren kommer dagen etter at USAs president Barack Obama kom på overraskelsesbesøk til Afghanistan og blant annet ga Afghanistans president Hamid Karzai klar beskjed om å slå hardere ned på korrupsjon. (©NTB)