<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kan bli forbudt å gå på rødt lys

I dag har fotgjengere her i landet lov til å gå på rødt lys. Statens vegvesen vurderer om det bør bli forbudt.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 09.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 85 ord
  Foto: Scanpix

  I andre europeiske land er det ulovlig å gå på rødt lys. I Danmark risikerer man en bot på 500 kroner hvis man blir tatt i å krysse fotgjengerfeltet når trafikklyset viser rød mann.- Mitt inntrykk er at det er mye større respekt for dette i for eksempel Danmark og Nederland, sier senioringeniør Eivind Kvambe i Statens vegvesen til NRK.Han bekrefter at Vegvesenet vurderer om det bør innføres forbud.- Vi diskuterer et forbud internt og vil kanskje ta det opp med direktoratet, sier Kvambe. (©NTB)