<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kraftig snøvær i Skottland og Nord-England

En tenåring mistet livet i en bussulykke da den nordlige delen av Storbritannia ble rammet av et kraftig snøvær onsdag.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 15.37
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.36
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 123 ord
  Snømåking: Foto: Gorm Kallestad / SCANPIX .

  Været spilte en viktig rolle da bussen veltet ut i en elv i South Lanarkshire i Skottland tidlig onsdag morgen. Foruten 17-åringen ble elleve andre skolejenter skadd i ulykken som skjedde mens de var på en ekskursjon.En rekke steder på de britiske øyer ventes det opptil 30 centimeter snø kombinert med kraftig vind med kulings styrke. Meteorologene spår at uværet fortsetter hele onsdag.Tusener av hjem i Skottland og de nordlige delene av England mistet strømmen allerede tirsdag kveld da kraftledninger ble blåst ned.Hundrevis av bilister i Nord-Irland måtte reddes ut da bilene deres ble stående fast i snødriver. I Skottland ble en rekke veier stengt og flere togavganger kansellert.I det sørlige og nordøstlige England varsler myndighetene kraftig regnvær med mulighet for oversvømmelser. (©NTB)