<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mindre avskoging siste tiår

Ødeleggelsen av verdens skoger har avtatt det siste tiåret. Men fortsatt blir et område på størrelse med Costa Rica avskoget hvert eneste år.

  Publisert 25. mars 2010 kl. 06.21
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 122 ord
  Skog. Foto: Scanpix

  Ødeleggelsen av verdens skoger har avtatt det siste tiåret. Men fortsatt blir et område på størrelse med Costa Rica avskoget hvert eneste år.Det går fram i en rapport fra FNs mat- og jordbruksorganisasjon (FAO) som ble lagt fram torsdag.Fra 2000 til 2010 forsvant om lag 13 millioner hektar skog hvert år, noe som er en nedgang sammenlignet med 1990-tallet, da avskogingen årlig lå på 16 millioner hektar.Den viktigste årsaken til nedgangen er omfattende skogplanting i asiatiske land som Kina, India og Vietnam. I tillegg har myndighetene i Indonesia og Brasil satt i verk tiltak som har ført til en direkte nedgang i avskogingen.FAO advarer imidlertid om at den positive utviklingen kan snu når flere av de asiatiske skogplantingsprosjektene avsluttes rundt 2020. (©NTB)