<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nytt selvmordsangrep ryster Russland

Den russiske regionen Dagestan ble onsdag rystet av to blodige selvmordsangrep, bare to dager etter metromassakren i Moskva.

  Publisert 31. mars 2010 kl. 10.50
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.35
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 165 ord
  Russlands tredje president, Dmitrij Medvedev - Foto: Scanpix

  Det er ikke klart om det er noen forbindelse mellom hendelsene i Moskva, der 39 mennesker ble drept i en selvmordsaksjon mandag, og i Kizljar, der minst 12 mennesker ble drept og 23 andre skadd i to bombeeksplosjoner onsdag morgen.Men russiske myndigheter gikk tidlig ut og antydet at de to kvinnelige selvmordsbomberne som aksjonerte mot metroen i Moskva hadde tilknytning til militante grupper i Nord-Kaukasus. Og muslimske Dagestan er en av de voldeligste regionen i Kaukasus, ved siden av Tsjetsjenia og Ingusjetia.Ifølge nyhetsbyrået Itar-Tass gikk den første bomben i Kizljar nord i Kaukasus av da en politibil kjørte fra bygningen som huser det lokale innenriksdepartementet.Da politi og sykebiler kom til, utløste en selvmordsbomber utkledd som politimann den andre bomben. Dagestan har i lang tid vært utsatt for angrep mot offentlige tjenestemenn og politi. Samtidig som det nye selvmordsangrepet fant sted, var forberedelsene til begravelsene av de første ofrene for Metro-angrepet i gang i Moskva. Fortsatt ligger 78 mennesker på sykehus etter skadene de ble påført.