<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obama endelig i mål med sitt hjertebarn

Ingen flere hindre i veien for USAs helsereform.

  Publisert 26. mars 2010 kl. 06.33
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.30
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 147 ord
  President Barack Obama - Foto: David Katz/Obama for America

  Representantenes hus har fattet det endelige vedtaket om den amerikanske helsereformen. Det eneste som gjenstår, er en siste underskrift fra president Barack Obama.Den historiske reformen har hatt en lang og kronglete vei gjennom Kongressen. Den siste avstemningen dreide seg om en rekke endringer i lovgivningen som ble vedtatt tidligere denne uken.Endringene ble godkjent i Senatet torsdag, men måtte sendes tilbake til Representantenes hus etter at republikanske senatorer påpekte to prosedyrefeil.Noen timer senere ble endringene endelig vedtatt i Representantens hus. 220 kongressrepresentanter stemte for forslaget, mens 207 stemte mot.Dermed gjenstår bare en siste godkjenning fra president Barack Obama før hele reformen er formelt vedtatt.Pakken med endringsforslag inneholdt blant annet økte subsidier for å gjøre helseforsikring rimeligere, samt fjerning av en omstridt avtale om at delstaten Nebraska skulle få slippe å betale mer til helsetjenester for de fattigste. I tillegg omfattet pakken skatteøkninger for folk med høy inntekt. (©NTB)