<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rike tror mindre på at Jesus sto opp fra de døde

Sjansen for at du ikke tror på påskebudskapet om at Jesus sto opp fra de døde øker desto høyere lønn og bedre utdanning du har.

  Publisert 30. mars 2010 kl. 05.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 00.33
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 129 ord
  Jesus-statue i butikkvindu - Foto: Scanpix

  Det viser en undersøkelse som Norstat har utført for Vårt Land.36 prosent av dem som tjener under 300.000 kroner i året tror ikke på oppstandelsen. Men etter hvert som lønnsnivået øker, endres dette synspunktet. Blant dem som tjener over 900.000 kroner, svarer 54 prosent at de ikke tror på oppstandelsen, viser Norstats undersøkelse for Vårt Land.Trenden finnes også når det gjelder utdanningsnivå. 34 prosent av dem med grunnskoleutdanning tror på oppstandelsen. 37 prosent av dem gjør det ikke.Andelen som tror faller til 30 prosent når de har mer enn fire års høyskoleutdanning, og andelen som ikke tror øker til 53 prosent.Totalt svarte tre av ti i undersøkelsen at de tror på oppstandelsen. Fire av ti tror ikke på oppstandelsen, og tre av ti har ingen oppfatning i saken. (©NTB)