<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Danmark må spare 24 mrd.

Pause i forhandlingene om hvor danskene skal kutte for å spare 24 milliarder kroner.

  Publisert 23. mai 2010 kl. 10.25
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen. Foto: Sari Gustafsson / Scanpix

  Forhandlingene mellom den danske regjeringen og Dansk Folkeparti om hvordan Danmark skal spare 24 milliarder i offentlige utgifter, vil trolig fortsette i mange dager.Lørdag kveld tok utsendingene fra den danske regjeringen og Dansk Folkeparti pause i forhandlingene om hvor danskene skal kutte for å spare 24 milliarder kroner.- Vi er langt fra ferdige, og det blir vi nok ikke heller på denne siden av pinsehelgen, sa Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard da partene tok pause lørdag ettermiddag.Statsminister Lars Løkke Rasmussen la onsdag fram den danske regjeringens såkalte gjenopprettingsplan for å berge Danmark gjennom den økonomiske krisen.Regjeringen har bestemt at offentlig sektor skal spare 24 milliarder kroner over de neste to årene, en beslutning som har vært medvirkende til at statsminister Lars Løkke Rasmussen faller i popularitet hos befolkningen.Den økonomiske hestekuren som regjeringen vil gjennomføre går hardt utover blant andre mottakere av sosialhjelp og dagpenger.- Forhandlingene går etter planen, sa finansminister Claus Hjort Frederiksen fra Venstre lørdag, og understreket at 24 milliarder skal kuttes, uansett Dansk Folkepartis og opposisjonens misnøye.-24 milliarder er den regningen vi må betale nå, for å komme oss opp igjen etter den økonomiske krisen. (©NTB)