<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette er Europas største problem

Det enorme gapet mellom de sterkeste og svakeste økonomiene er eurosonens største problem.

  Publisert 17. mai 2010 kl. 10.54
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 139 ord
  Tysk forbundskansler og CDU-politiker Angela Merkel - Foto: Scanpix

  Det enorme gapet mellom de sterkeste og svakeste økonomiene er eurosonens største problem, mener Tysklands forbundskansler Angela Merkel.Gjennom krisefondet på 1 billion dollar som EU og Det internasjonale pengefondet (IMF) nylig ble enig om, har eurolandene fått litt ekstra tid. Men for å løe Europas økonomiske problemer trengs det langt mer enn å få Hellas og andre land ut av underskuddsfellen, mener Merkel.- Vi har ikke gjort annet enn å kjøpe oss litt tid for å renske opp i forskjellene når det gjelder konkurranseevne og underskudd i eurosonelandene, sa den tyske statslederen i en tale til tyske fagforeninger søndag.- Dersom vi ignorerer dette problemet, vil vi ikke være i stand til å roe ned situasjonen, understreket Merkel, som fordømte det hun betegnet som spekulasjoner mot euroen den siste uka.- På dette området trengs det strengere reguleringer, framholdt hun. (©NTB)