<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Minister Kleppa: - Jeg er urolig

Innføringen av datalagringsdirektivet kommer til å koste minst 217 millioner kroner, viser en utredning. Det kan bremse bredbåndsutbyggingen, frykter samferdselsministeren.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 05.51
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 178 ord
  Magnhild Meltveit Kleppa - Foto: Scanpix

  Innføringen av datalagringsdirektivet kommer til å koste minst 217 millioner kroner, viser en utredning. Det kan bremse bredbåndsutbyggingen, frykter samferdselsministeren.Selskapet Teleplan har utført utredningen og understreker at innføringen fort kan bli dyrere. Teleplan opplyser at danske erfaringer tilsier at datamengden kan være vesentlig høyere enn det som ble lagt til grunn i 2008, ved forrige utredning.- Utvikling, implantering og drift av systemer for at tilbyderne skal tilfredsstille de kravene som følger av datalagringsdirektivet, medfører kostnader for tilbyderne, slår utredningen fast.Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa mener rapporten gir en viktig avklaring.- Det er blitt reist tvil om hvorvidt innføring av datalagringsdirektivet vil ha økonomiske konsekvenser. Rapporten slår nå fast at slik er det, sier hun til Nationen.- Jeg er spesielt urolig for de mindre tilbyderne. Kostnadene blir forholdsvis store for dem, og det er lokale aktører som er av uvurderlig betydning, for eksempel i utbyggingen av bredbånd, sier hun.Samferdselsministeren frykter at kostnadene kan bremse bredbåndsutbyggingen.Det er politisk uenighet om Norge skal innføre direktivet eller ikke. Hvis direktivet ikke skal inn i det norske lovverket, må reservasjonsretten i EØS-avtalen benyttes. (©NTB)