<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ny virusbølge på cruiseskip på vei til Norge

En ny bølge norovirus, som gir symptomer som omgangssyke, har rammet cruiseskipet Visions of the Seas, som torsdag ankommer Oslo.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 06.10
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 222 ord
  Cruiseskip til kai - ILLUSTRASJONSFOTO - Foto: Scanpix

  En ny bølge norovirus, som gir symptomer som omgangssyke, har rammet cruiseskipet Visions of the Seas, som torsdag ankommer Oslo.I løpet av de siste to ukene er rundt 500 personer blitt rammet av viruset, som ofte fører til oppkast og diaré. Minst 75 personer er syke og lagt på isolat mens skipet nå nærmer seg Oslo, melder Dagbladet.Skipet legger til kai i Oslo torsdag morgen etter en reise fra Amsterdam, og da skal 2.000 nye passasjerer etter planen gå om bord.- Dersom skipet skal bli kvitt noroviruset, bør hele båten vaskes med desinfiserende middel i flere omganger. Dersom man i tillegg gasser båten, vil trolig 99 prosent av viruset forsvinne, sier Miklos Degré, professor i mikrobiologi ved Universitetet i Oslo.De syke passasjerene ble lagt på isolat i sine lugarer 24 timer etter at sykdomsutbruddet oppsto. Virusutbruddet har mildt sagt lagt en demper på cruiseferien.- Det lukter diaré og oppkast i gangene på skipet, sier en Oslo-mann til Dagbladet.Flere av passasjerene melder også om dårlig renhold om bord. Rederiet Royal Caribbean Cruise Lines beklager overfor de reisende.- Personellet har vasket konstant siden sykdomsutbruddet oppsto. Vi trodde vi var kvitt viruset og beklager sterkt at det har slått til igjen, sier markedssjef Ellen Stebekk.De som ble syke om bord får ikke penger igjen, men tilbys redusert pris på cruise ved en senere anledning. (©NTB)