<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Obamas finansreform nærmer seg

Flere senatorer fra Republikanerne vil stemme sammen med Demokratene for å sikre en endelig avstemning om en foreslått finansreform, sier Senatets flertallsleder Harry Reid.

  Publisert 19. mai 2010 kl. 06.17
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 128 ord
  President Barack Obama - Foto: David Katz/Obama for America

  Flere senatorer fra Republikanerne vil stemme sammen med Demokratene for å sikre en endelig avstemning om en foreslått finansreform, sier Senatets flertallsleder Harry Reid.- Et antall senatorer fra Republikanerne har sagt til meg at de vil stemme for avslutning av debatten, sa Reid tirsdag.Et flertall på minst 60 senatorer må godta at debatten avsluttes for at saken skal kunne gå videre til endelig avstemning. Reformforslaget vil deretter kun trenge 50 stemmer for å bli vedtatt.Demokratenes partigruppe kontrollerer 59 av de 100 setene i Senatet og må derfor ha støtte fra minst én republikaner for å få reformen videre.Det er ventet at Senatet vil vedta finansreformen onsdag eller torsdag.Før den kan tre i kraft, må Senatets reformforslag samkjøres med en annen versjon som er vedtatt i Representantenes hus. (©NTB)