<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Parti i krise raser på ny måling

Partiet har vært på defensiven i månedsvis og raser igjen på ny måling. Lederen er imidlertid ikke bekymret.

  Publisert 20. mai 2010 kl. 08.28
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.26
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 205 ord
  Eksteriør Stortinget med løve-skulpturen i forgrunnen - Foto: Scanpix

  Fremskrittspartiet faller 4,3 prosentpoeng i en ny meningsmåling, men det er likevel klart borgerlig flertall.Frp nærmer seg 20 prosent i målingen som er utført av Opinion for Avisenes nyhetsbyrå. Partiet får en oppslutning på 21,1 prosent, en nedgang på 4,3 prosentpoeng.Partileder Siv Jensen blir ikke bekymret over tallene.- Fremskrittspartiet ligger rimelig stabilt på et høyt nivå. Dette er ikke noe dramatisk utslag. Det er lenge igjen til valget, sier hun til ANB.- Det kan godt være at vi lå litt for høyt forrige gang, sier Jensen.Høyre går fram 0,8 prosentpoeng til 25,2 prosent. Målingen viser at Høyre og Frp er fire mandater unna de 85 som behøves for flertall på Stortinget. De borgerlige partiene ville imidlertid fått et flertall på hele 99 mandater dersom målingen var valg.De rødgrønne ville endt opp med 69 mandater, 17 færre enn ved valget i fjor. SV (6,3 prosent) svekkes med 2,7 prosentpoeng, mens regjeringspartnerne Arbeiderpartiet (28,2 prosent) og Senterpartiet (1,4 prosent) går fram.Ap vokser med 2,2 prosentpoeng, mens Senterpartiet styrkes med 1,4. Målingen viser en marginal nedgang på 0,1 prosentpoeng for Venstre (4,7 prosent) og oppgang på 1,4 prosentpoeng for KrF (5,8 prosent). Rødt styrkes med 0,8 prosentpoeng til 2,1 prosents oppslutning. Gruppen Andre støttes med 1,3 prosent. (©NTB)