<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Prestisjeprosjekt legges ned

Regjeringen legger ned prestisjeprosjektet ABM-utvikling - Statens senter for arkiv, bibliotek og museum. Det skjer bare sju år etter at de tre feltene ble slått sammen under en paraply.

  Publisert 21. mai 2010 kl. 14.11
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.28
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 147 ord
  Kulturminister Anniken Huitfeldt - Foto: Scanpix

  Nedleggelsen skjer fra 1. januar 2011, og senterets oppgaver og årsverk overføres til Nasjonalbiblioteket, Norsk vitenskapsindeks og Norsk kulturråd. Fra før er det kjent at den største enheten, bibliotekenheten, skulle flyttes til Nasjonalbiblioteket. Spørsmålet var hva da med resten?- Gjennom denne omstillingen ønsker regjeringen å etablere sterkere fagmiljøer og styrke forvaltning og rådgivning på arkiv-, bibliotek- og museumsfeltet. Målet er å legge til rette for godt samarbeid og en arbeidsdeling som kan gi gode løsninger for framtida, sier kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap).ABM-utvikling ble opprettet i 2003 som en sammenslåing av Statens bibliotektilsyn, Riksbibliotektjenesten og Norsk Museumsutvikling.Etter stridigheter om fremtiden gikk senterets styre av i februar i år. Uroen oppsto da Kulturdepartementet besluttet å flytte de fleste bibliotekrelaterte oppgavene fra ABM-utvikling til Nasjonalbiblioteket.På en pressekonferanse fredag innrømmet da også kulturministeren at det har vært intern uenighet, for å si det mildt, om hvordan de tre feltene skulle organiseres.