<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tysk forslag om å ekskludere stemmerett for underskuddsland

I et dokument med tyske regjeringsforslag over hvordan euroområdet kan styrkes diskuteres alternativet at land med underskudd skal miste stemmeretten i minst ett år

  Publisert 20. mai 2010 kl. 15.21
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.27
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 73 ord
  Foto: CC/Aenneken

  . Raskere og sterkere sanksjoner mot overdrevet store underskudd trengs.Tyskland anser at ØMU-land må styrke euroen og gjøre den robust på lang sikt, og at bindene lover må forsøkes for at budsjettet skal respekteres, ifølge dokumentet.Hastetiltak må taes med hensyn til svakheter i prosedyrer og institusjoner. Samtidig trenger budsjettovervåkelsen i EU å bli strengere, ifølge dokumentet som nevner ECB eller en spesielt utnevnt forskningsgruppe som mulige ansvarlige for oppgavenDet rapporterer Dow Jones Newswires.