<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

- Den økonomiske innhentingen fortsetter

Den økonomiske innhentingen i euroområdet fortsetter i løpet av det første halvår 2010, opplyser den europeiske sentralbanken.

Publisert 17. juni 2010 kl. 11.03
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.52
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Foto: Finansavisen

Den europeiske sentralbanken, ECB, melder at informasjonen som har blitt tilgjengelig siden det seneste pengepolitiske møtet indikerer at prisutviklingen forventes å være moderat for den kommende tidshorisonten for pengepolitikken. Et globalt inflasjonstrykk kan komme til å holde seg, men det innenlandske prispresset ventes å bli lavt.Videre har den seneste informasjonen bekreftet at den økonomiske innhentingen i euroområdet fortsetter i løpet av det første halvår 2010, selv om kvartalsveksten kan komme til å bli ujevn.Det går frem av ECB sin seneste månedsrapport.ECB tror at den økonomiske veksten i euroområdet kommer til å bli moderat i et miljø med fortsatte spenninger hos en del segmenter i finansmarkeder og der usikkerheten er høy.ECB mener at risikoen for de økonomiske utsiktene er balanserte.