<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Enighet på overtid etter ny mekling

Ansatte i møbel- og treindustrien får økt minstelønn og styrket lokal forhandlingsrett etter at fagforbundet Industri Energi natt til torsdag kom til enighet på overtid med Norsk Industri.

Publisert 24. juni 2010 kl. 07.45
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 165 ord
Foto: Scanpix

Ansatte i møbel- og treindustrien får økt minstelønn og styrket lokal forhandlingsrett etter at fagforbundet Industri Energi natt til torsdag kom til enighet på overtid med Norsk Industri.Partene kom til enighet tre timer på overtid. Meklingen resulterer i at ansatte i møbel- og treindustrien får økt minstelønnssatsen med 14 kroner og at de får gjennomslag for en bedring i den lokale forhandlingsretten.- Vi er fornøyd med å heve minstelønnssatsen i bransjen til 130 kroner i år og opp til 134 kroner i 2011, sier forhandlingsleder Ole-Kristian Paulsen i Industri Energi.Han sier det var et svært viktig krav å få gjennomslag for økt lokal forhandlingsrett.- Vi har fått en formidabel endring i tekst og en tydeligere paragraf. Endringen gir de tillitsvalgte en økt reell mulighet til å føre lokale forhandlinger, sier Paulsen.Meklingen startet tirsdag og omfattet cirka 2.000 av Industri Energis medlemmer innenfor møbel-, interiør- og trevarebransjene samt ski- og skistavprodusentene og tønnefabrikker.Resultatet er endelig vedtatt av forhandlingsutvalget og går derfor ikke ut til uravstemning. (©NTB)