<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Må ta opp lån for å betale utbytte til staten

Selskapet Baneservice, som driver med vedlikehold av jernbanen, kan bli tvunget til å ta opp lån for å betale utbytte til staten.

Publisert 18. juni 2010 kl. 06.02
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 185 ord
Silhuett av kjøreledninger. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Det kommer fram i årsrapporten til selskapet som Samferdselsdepartementet har holdt hemmelig i flere uker, melder TV 2.Til tross for at regjeringen selv har sagt at vedlikeholdet av jernbanen i landet er blitt forsømt gjennom mange år, krevde regjeringen et rekordstort utbytte fra selskapet da de la fram revidert nasjonalbudsjett i mai.I årsrapporten kommer det fram at staten tar utbytte stikk i strid med anbefalingen fra styret i selskapet, som kan bli tvunget til å ta opp lån for å klare å betale ut utbytte til staten.- I utgangspunktet har vi ikke tilgjengelig kapital til å betale et så stort utbytte til eier og samtidig sikre utvikling av selskapet i tråd med strategien, sier styreleder Thor Svegården.Utbetalingen vil også gå ut over arbeidet med vedlikehold av jernbanen.Knut Arild Hareide (KrF), leder av transportkomiteen på Stortinget, reagerer kraftig på opplysningene.- Jeg synes det er veldig spesielt at regjeringen ikke informerer om at styret har vært imot det forslaget som er lagt fram for Stortinget, sier Hareide.Han mener også at det er kritikkverdig at departementet har holdt brevet fra styret i Baneservice hemmelig i én måned. (©NTB)