<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Private barnehager vurderer å legge ned

Flere private barnehager vurderer å stenge hvis regjeringens forslag om ny finansieringsmodell blir vedtatt.

Publisert 18. juni 2010 kl. 05.39
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.53
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 181 ord
Foto: Scanpix

Regjeringens mål om full barnehagedekning er oppnådd takket være private barnehager, men nå kan et nytt forslag om finansiering som er ute på høring føre til at flere legger ned, skriver Vårt Land.- Slik jeg oppfatter reglene, betyr det at dersom jeg selger barnehagen min, sitter jeg kun igjen med innskutt kapital, mens resten går til Stavanger kommune. Men det er jeg som har tatt risikoen, så det føles urettferdig, sier Else-Marie Sandvoll som eier Trollberget barnehage i Stavanger.I forslaget til nye regler heter det at kommunene selv skal beregne tilskudd til drift og kapital med bakgrunn i utgiftene til kommunale barnehager. Muligheten til å ta ut utbytte strammes også inn.Private Barnehagers Landsforbund (PBL) bekrefter at flere barnehager har kontaktet dem og signalisert at de kommer til å kaste kortene hvis lovforslaget blir vedtatt.- En tredel av barnehagene går i minus. Forslaget innebærer at verdien de har investert i barnehagene kan gå tapt og at sparingen er borte, sier direktør Arild M. Olsen i PBL.Statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet deler imidlertid ikke denne oppfatningen og kaller lovforslaget for udramatisk. (©NTB)