<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Unge Høyre sier ja til olje i nord

Unge Høyre har snudd i spørsmålet om oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Publisert 19. juni 2010 kl. 09.44
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 01.54
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 180 ord
Topptursesongen i Lofoten er i gang. Mektige fjell og flotte nedkjøringer venter. Foto: Eirik Lied

For to år siden sa Unge Høyre-landsmøtet nei, under møtet i Trondheim i helgen sier ungdomspartiet ja.- I 2008 sa vi at vi ville vente til vi hadde nok kunnskap om konsekvensene. Nå vet vi nok til at det vil være trygt å bore etter olje sier Unge Høyre-leder Henrik Asheim.Han viser til rapporten fra Det Norske Veritas, som ble lagt fram tidligere i år. Den viser at det er mindre fare for fisken enn man hadde forventet, men at det er større fare for at oljetankere kan skape stor skade og at sjøfuglen er mer sårbar, sier han.- Oljevirksomheten vil kunne gi positive ringvirkninger i Nord-Norge. Ringvirkningene vil ikke bare være positivt for lokalsamfunnet hvor det letes, men også i områdene rundt vil det kunne gi rom for næringsutvikling og arbeidsplasser. Det er bare å se til utviklingen av Stavanger og hvilken effekt det hadde ellers på Vestlandet og Sørlandet, sier Asheim.Med unntak av FpU og nå også Unge Høyre, sier de øvrige ungdomspartiene nei til petroleumsvirksomhet på de omstridte blokkene Nordland VI og VII og Troms II. (©NTB)