<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Halvparten mener de ikke gjør nok for eldre

I en ny undersøkelse sier fire av ti nordmenn at de har for lite kontakt med sine eldre. Halvparten oppgir at omsorgen de gir, ikke er tilstrekkelig.

  Publisert 29. juli 2010 kl. 05.40
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.25
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 163 ord
  Foto: HegnarOnline

  I en ny undersøkelse sier fire av ti nordmenn at de har for lite kontakt med sine eldre. Halvparten oppgir at omsorgen de gir, ikke er tilstrekkelig.Det viser en undersøkelse Synovate har utarbeidet for Røde Kors, skriver Dagsavisen.I undersøkelsen oppgir 40 prosent at de har for lite kontakt med sine eldre. Halvparten av de spurte svarte at de i bare noen grad evner å gi sine nærmeste den omsorgen og menneskelige kontakten de ønsker.Avstand og dårlig tid er en stor grunn til at de spurte mener de ikke tilbringer nok tid med foreldre og besteforeldre. Eldreomsorgsforsker Heidi Gautun i Fafo mener mange slites mellom jobbforpliktelser og familieomsorg.- Både menn og kvinner er yrkesaktive, og nordmenn er veldig pliktoppfyllende i jobben. Vi prøver å få alt til å gå i hop, slik at det i minst mulig grad går ut over jobben, sier hun til avisa.Hun mener familien må ta større ansvar i framtida, da velferdsstaten ikke vil klare å håndtere eldrebølgen alene. (©NTB)