<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svenske tatt med 1,4 tonn kokain

En 54 år gammel svensk mann sitter fengslet på den karibiske øya Martinique etter at franske tollere fant 1,4 tonn kokain i seilbåten hans.

  Publisert 28. juli 2010 kl. 07.22
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 02.24
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 103 ord
  Foto: Scanpix

  En 54 år gammel svensk mann sitter fengslet på den karibiske øya Martinique etter at franske tollere fant 1,4 tonn kokain i seilbåten hans.Kokainbeslaget er det største noensinne på fransk territorium. Det antas å ha en verdi på 1 milliard kroner og var beregnet på det europeiske markedet, ifølge Dagens Nyheter.Båten ble oppbrakt av franske tollere 40 sjømil fra Martinique, og mannen har sittet arrestert siden 6. juni. Tollerne mener at både svensker og spanjoler er involvert i smuglingsforsøket.- Jeg har forsøkt å besøke mannen, men har hittil ikke fått tillatelse fra myndighetene, sier den svenske honorære konsulen i Fort-de-France, Philippe Huyghues-Despointes. (©NTB)