<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Italia forbyr plastposen fra 1. januar

Italienske myndigheter innfører fra nyttår et forbud mot handleposer i plast.

  Publisert 30. des. 2010 kl. 16.12
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.21
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 95 ord
  Handlepose i plast fra Rimi

  Kritikere av plastposen tror miljøgevinsten kan bli stor. Produksjonen av plastposer er avhengig av olje, den brytes ned for sakte og er i tillegg et forhatt forsøplende element i naturen.Butikkbransjen i Italia frykter imidlertid at forbudet kan medføre kaos. Fra og med førstkommende søndag kan butikkene kun tilby sine kunder poser i tøy, papir eller biologisk nedbrytbar plast.Italienske forbrukere ligger på europatoppen i plastposeforbruk, med mer enn 330 poser per person i gjennomsnitt per år. Totalt utgjør det italienske forbruket på rundt 20 milliarder poser i året en femdel av hele det europeiske plastposemarkedet. (©NTB)