<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Rekordmange etterforskninger

Mens Finanstilsynet i Norge har levert svært få saker til politiet melder svensk økokrim om 221 nye markedsmisbrukssaker og nærmer seg rekordnivåer.

  Publisert 27. des. 2010 kl. 09.24
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.17
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 97 ord
  Eksteriør fra Økokrim sine lokaler i Pilestredet i Oslo - Foto: Scanpix

  Likevel har Norge flere innside saker enn Sverige . Av de 221 sakene svensk økokrim etterforsker er det bare en håndfull saker som regnes som alvorlige saker, og ikke en eneste av sakene dreier seg om ulovlig innsidehandel.I følge det svenske nettstedet Dagens Industri henlegges brorparten av anmeldelsene. Svensk økokrim anser dette som normalt.- Slik blir det jo, i og med at rapporteringsplikten slår inn ved lav grad av mistanke. Vi utreder og ser hva som har hendt. Og mange ganger ser vi at det ikke foreligger noen kriminelle handlinger, sier Barbro Wahlqvist hos økokrim i Stockholm.