<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strømstans stopper alle tog i Oslo-området

Et strømbrudd har mørklagt Jernbaneverkets trafikkstyringssentral i Oslo og slukket alle signaler i området. Alle tog rundt hovedstaden står fredag kveld.

  Publisert 31. des. 2010 kl. 22.41
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 222 ord
  Tog fra NSB ved stasjon i Oslo - Foto: Scanpix

  - Det fortvilende er at strømbruddet også gjør at vi ikke får informert passasjerene, sier pressevakt Harry Korslund i Jernbaneverket til NTB. Han betegner situasjonen som helt ekstraordinær.Han vet så langt ikke hva som har forårsaket strømbruddet eller hvor lang tid det vil ta å rette opp feilene. Han påpeker at det er mindre trafikk nyttårsaften enn på en vanlig mandag i morgenrushet, men at dette likevel rammer alle som reiser med lokaltog til, fra eller gjennom Oslo.- Det er strekningene Oslo-Lillestrøm, Oslo-Asker og Oslo-Ski som i første omgang er rammet, forteller Korslund.NSB opplyser at fem av deres tog så langt er rammet av togstansen. Informasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby sier de har hatt kontakt med alle togene, og at det er sendt drosjer for å få passasjerene dit de skal.- Det er veldig få reisende, og vi forsøker å opprettholde trafikken med drosjer, sier Lundeby.Han sier det ikke er flere regiontogavganger igjen fredag kveld. Det går heller ikke nattog nyttårsnatten. Med bare timesavganger igjen på lokaltogene tror Lundeby de skal komme i havn.- Vi skal oppfylle våre forpliktelser for de reisende. Selv om det er få som blir rammet, tar vi ikke lett på dette, men gjør det vi kan for å få alle fram i kveld.Flytoget hadde sin siste avgang ved 18-tiden fredag, og selskapet er dermed ikke rammet av strømstansen. (©NTB)