<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Voldsomme protester mot økte drivstoffpriser

En rekke politifolk ble skadd i sammenstøt med demonstranter som protesterer mot økte drivstoffpriser i Bolivia torsdag.

  Publisert 31. des. 2010 kl. 09.02
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 06.22
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 120 ord
  Bolivias president Evo Morales - Foto: Scanpix

  Til sammen er over 20 mennesker pågrepet i uroen. Og i boligområdet El Alto utenfor hovedstaden La Paz ble 15 politifolk skadd, ifølge myndighetene.Demonstrantene skal ha kastet stein, mens politiet svarte med tåregass. Samtidig er flere store byer i landet lammet av en transportstreik i protest mot prisøkningene.Noen av demonstrantene beskriver politikken til president Evo Morales som forræderi. Selv fagorganisasjonen for landets kokabønder, hvor presidenten vanligvis har solid støtte, har gjort det klart at de misliker prisøkningene.- Vi ga Morales makten, og vi kan også styrte ham. Dette sultedekretet fra denne fordømte regjeringen må trekkes tilbake, sier vaskeriarbeideren Patricia Coyo (30).Regjeringen mener økningen i drivstoffprisene var nødvendig blant annet for å hindre smugling av subsidiert drivstoff ut av Bolivia. (©NTB)