<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Angrep mot gassterminal i Egypt

Ukjente gjerningsmenn har sprengt en gassterminal og rørledning på Sinaihalvøya som forsyner Israel og Jordan med gass, ifølge egyptiske myndigheter.

  Publisert 5. feb. 2011 kl. 11.44
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 103 ord
  Protester i Egypt. Foto: AP

  Det ble først meldt at angrepet var rettet mot den israelske gassforsyningen, men ifølge en kilde som nyhetsbyrået Reuters har snakket med, var det den jordanske grenen av forsyningen som ble angrepet.Den egyptisk-israelske rørledningen ble ikke skadet, men gasstrømmen ble likevel strengt av som en forholdsregel, melder Israel Radio.Angriperne skjedde ved byen El-Arish på Sinaihalvøya omtrent 10 kilometer fra Gazastripen, ifølge myndighetene.Det skal ha vært en kraftig eksplosjon, og øyenvitner sier at det var voldsomme flammer i området. Brannmannskaper fikk raskt kontroll over brannen.Situasjonen ble beskrevet som ekstremt farlig, og den egyptiske hæren skrudde derfor av gasstrømmen etter at eksplosjonene fortsatte langs rørledningen.