<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Frykter ikke gjeldsfinansiert kjøpefest

Valutastrategene hos DnB NOR Markets mener gårsdagens SSB-tall demper frykten for en norsk gjeldsfinansiert kjøpefest.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 09.18
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.03
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 196 ord
  Foto: Scanpix

  - Sterke forbruks- og boligpristall har ført FRA-rentene opp, og det prises nå inn tidligere og flere hevinger enn det som ligger inne i rentebanen til Norges Bank. Gårsdagens forbruks- og kredittall la en demper på oppsiderisikoen i rentesettingen, skriver DnB NOR Markets sitt valutateam i rapporten.Den norske kronen svekket seg umiddelbart etter at nøkkeltallene kom. Valutaanalytikerne i DnB tror at de økte oljeprisene er grunnen til at valutaen vår raskt hentet seg inn igjen og nå handles på høyere nivåer enn i går morges.I dag får vi boligpristallene klokken 11.00 som kan tenkes å gi utslag i valutamarkedene. Det er på forhånd forventet at prisveksten faller fra 1,0 prosent i desember til 0,7 prosent i januar. Valutateamet til DnB mener at en boligprisvekst på tilsvarende nivåer vi har sett tidligere, øker sjansen for at Norges Bank vil varske fremskyndinger i rentehevingene sine alt i mars.Amerikanske dollar handles nå for 5.7442 mot norske kroner, en svekkelse på 0.57 prosent siden i går. Euroen handles for 7,8865 mot norske kroner, en svekkelse på 0.30 prosent. Det britiske pundet handler for 9.2202 mot norske kroner. Dette er en nedgang på -0.34% fra utgangskursen den 31. januar på 9.2515.