<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gitaristen Gary Moore er død

Blues- og rockartisten Gary Moore er død, 58 år gammel.

    Publisert 6. feb. 2011 kl. 22.01
    Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.15
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 108 ord

    Moore døde søndag mens han var på ferie i Spania, melder musikknettstedet Hot Press. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent, men ifølge nettstedet døde Moore mens han sov.Moore ble født i Belfast i Nord-Irland og begynte karrieren sin på 1960-tallet.Han var en fremragende gitarist og spilte blant annet i flere omganger i Thin Lizzy. Han samarbeidet også med artister som Phil Lynott, Brian Downey og B.B. King.Blant hans mest kjente låter er «Still Got The Blues», «Over The Hills And Far Away» og «Parisienne Walkways».Moore vekslet mellom mange sjangre, blant annet blues, hard rock, jazz og heavy metal. Han skulle spille på åpningsdagen av Notodden Bluesfestival til sommeren. (©NTB)