<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Mubarak blir sittende til høsten

Egypts president Hosni Mubarak går med på å trekke seg - men ikke før ved neste presidentvalg.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 22.49
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.04
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 172 ord
  Protester i Egypt. Foto: AP

  Det spørs om det er nok til å stagge folket.- Jeg er en mann av hæren og ikke en som gir opp sitt ansvar. Mitt ansvar nå er å gjenopprette ro og orden og sørge for en lovlig overføring av makten, sa Mubarak i en tale til nasjonen tirsdag kveld.- Dette er mitt land. Dette er det landet jeg har levd i, kjempet for og forsvart. Men jeg er rede til å avslutte mitt arbeid for Egypt, forsikret Mubarak, som sa at han vil bruke de siste månedene av sin presidenttid til å sørge for en «fredelig overføring av makten».Et nytt presidentvalg skal etter planen skje i september. Egyptiske tjenestemenn har tidligere antydet at Mubarak ville stille som kandidat for sin sjette seksårsperiode som president.Mubarak lovet også å gjennomføre en rekke reformer, deriblant å sørge for at rettssystemet slår hardt ned på korrupsjon.Spørsmålet er om dette er nok til å stagge det egyptiske folket. Minst én million mennesker demonstrerte i en rekke byer i Egypt tirsdag med krav om Mubaraks umiddelbare avgang.