<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

PST håper på amerikansk hjelp i terrorsak

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil forsøke å koble den antatte hovedmannen i den norske terrorsaken, Mikael Davud, til de planlagte terrorangrepene i Manchester og New York i 2009.

  Publisert 5. feb. 2011 kl. 08.24
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.09
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 168 ord
  Foto: iStockphoto

  PST venter nå på bevis- og etterretningsmateriale som blant annet stammer fra CIA, for ytterligere å kunne styrke saken mot Davud, skriver Aftenposten.Davuds forsvarer Arild Humlen har ifølge avisa vært i London flere ganger i det siste for å møte de britiske advokatene som fører saken for Abid Naseer, som er siktet for å ha ledet en terrorcelle i Manchester.- Etterforskningen er internasjonalisert. PST forsøker å knytte Mikael Davud til et internasjonalt terrornettverk, sier Humlen.I en erklæring fra amerikanske myndigheter knyttes Naseer til al-Qaida-celler i USA, Storbritannia og Norge. Ifølge erklæringen var tilsynelatende dagligdagse e-poster i virkeligheten «koder som refererte til angrep, bombeingredienser, reisedokumenter og bombemål».Naseer og Davud skal ha til felles at de har hatt tett kontakt med samme person i al-Qaida. Også Najibullah Zazi, som har sagt seg skyldig i å ha planlagt et terrorangrep mot T-banen i New York, skal ha vært i kontakt med denne personen.Ifølge Aftenposten har PST funnet beviser på Davuds datamaskin som viser at han har hatt e-postkontakt med al-Qaida. (©NTB)