<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SVT-journalist knivstukket i Kairo

Et stort antall journalister fra utenlandske medier blir angrepet av det egyptiske regimets sikkerhetsstyrker og president Hosni Mubaraks tilhengere. En svensk journalist er blant de bortførte.

  Publisert 4. feb. 2011 kl. 06.52
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.08
  Lesetid: 2 minutter
  Artikkellengde er 296 ord
  AP Photo/Khalil Hamra

  Også representanter for internasjonale menneskerettighetsgrupper er blitt anholdt og ført bort til ukjent sted.Blant de bortførte journalistene er svenske Bert Sundström fra Sveriges Television (SVT).Knivstukket, alvorlig skaddTorsdag kveld opplyste SVT at Sundström er alvorlig såret og ligger på sykehus i Kairo.Han ble torsdag kveld operert for knivskader.- Han er alvorlig skadd, men situasjonen er stabil, sier divisjonsdirektør i SVT, Olov Carlsson, som sier han ennå ikke vet hva som skjedde med Sundström og omstendighetene rundt knivstikkingen.- Fullstendig uakseptabelt- De systematiske angrepene på journalister i Egypt er fullstendig uakseptable, sa Det hvite hus' talsmann Robert Gibbs torsdag.- Enhver journalist som er blitt anholdt, må løslates med en gang, tilføyde han.Også utenriksminister Jonas Gahr Støre er blant dem som torsdag protesterte mot behandlingen av utenlandske journalister i Egypt i en telefonsamtale med sin egyptiske kollega.Norske journalister fra blant annet NRK, TV 2 og VG er blitt både angrepet og truet.Svensk Bert Sundström dekker opprøret for SVT.- Vi vet ingenting annet enn at Bert er forsvunnet og at vi ikke får kontakt med ham, sier Olov Carlsson, divisjonsredaktør i SVT.Sundström befant seg enten inne på eller like ved hotellet sitt da SVT forsøkte å kontakte ham for å gjøre et telefonintervju torsdag ettermiddag.- Da vi ringte telefonen hans, var det en arabisk stemme som svarte og på en truende måte sa at vår medarbeider er tatt av militæret. I praksis sier han at vi ikke har noe der å gjøre, forteller Carlsson.Store medier Ifølge en oversikt fra nyhetsbyrået AFP er sjefen for den amerikanske storavisen The Washington Post og en fotograf blant dem som er tatt torsdag.Også en eller flere journalister og fotografer fra kringkastingsstasjonene Al Jazeera, Al Arabiya, ABC News, BBC, CNN, France 2, France 24, Radio-Canada og den belgiske franskspråklige avisen Le Soir er blitt anholdt. (©NTB)