<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USA advarer mot å reise til Storbritannia

USA opprettholder sin advarsel mot å reise til Storbritannia og viser til at terrorfaren fortsatt er stor der.

  Publisert 1. feb. 2011 kl. 05.14
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 07.02
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 190 ord
  Buss i London sentrum

  Amerikansk UD opprettholder også en generell advarsel til amerikanske statsborgere som reiser til andre steder i verden og understreker at de fortsatt risikerer å bli terrormål.- Fersk informasjon tyder på at al-Qaida og tilknyttede organisasjoner fortsatt planlegger terrorangrep mot amerikanske interesser i flere regioner, blant dem Europa, Asia, Afrika og Midtøsten, heter det i reiserådet.Utenriksminister Hillary Clintons departement sendte ut den samme advarselen i august i fjor, og ber særlig amerikanere i utlandet unngå sportsbegivenheter, hoteller, gudshus og andre steder der folk samles.Terrorister kan tenkes å ta i bruk en rekke metoder, blant annet selvmordsaksjoner, likvidasjoner, bortføringer, kapringer og bombeattentat, heter det i advarselen.Foruten det generelle reiserådet som advarer om faren for å bli terrormål i utlandet, rettes det en spesiell advarsel til amerikanere som planlegger å reise til Storbritannia eller bosette seg i landet. Dette som følge av fortsatt stor terrortrussel på de britiske øyer, heter det i advarselen.Amerikansk UD er også bekymret over terrorfaren i andre europeiske storbyer, først og fremst på T-baner, tog og transportsentre som flyplasser.Advarselen er ledsaget av en henvisning til terroraksjonen som i forrige uke kostet 35 mennesker livet på Domodedovo-flyplassen i Moskva. (©NTB)