<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bremset vekst i kinesisk industri

Kinesiske myndigheter vil nå offentliggjøre statistiske data rundt industriprofitt den 27. hver måned. De starter med å fortelle om en økning landets to første måneder, men økningen er mindre enn samme periode i 2010.

Publisert 27. mars 2011 kl. 10.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 121 ord
Verftsarbeidere i Shanghai på vei hjem fra jobb - Foto: Øyvind Hagen / Statoil

Industriprofitten i Kina økte med 34,3 prosent i årets to første måneder, sammenlignet med den samme perioden for ett år siden. Dette melder Reuters. Industriprofitten er på 645.5 million yuan, tilsvarende 98 milliarder dollar.Dette markerer en kraftig bremset veksttakt fra 2010 da den årlige økningen de to første månedene var på 119,7 prosent.Statistikken fra kinesiske statistikkmyndigheter som iføleg Reuters skal offentliggjøres den 27. hver måned, dekker firmaer over hele Kina med årlige inntekter på mer enn 20 millioner yuan. 6.560 yuan tilsvarer 1 amerikansk dollar.I rapporten fremkommer det at det er gruvedrift for jernbaserte metaller som øker mest, med 110 prosent, sammenlignet med samme periode året før. Mens leteselskaper innen olje og gass rapproterte om en økt profitt på 18,7 prosent.