<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Erstatningene blåses opp i frykt for dårlig PR

BP har inngått forlik med flere av de pårørende etter arbeiderne som døde i Deepwater Horizon-katastrofen i fjor. Tallene bærer preg av at de strekker seg langt for å unngå mer negativ omtale i kjølvannet av katastrofen.

Publisert 30. mars 2011 kl. 12.26
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 150 ord
En arbeider på en plattform - Foto: Harald Pettersen / Statoil

Ifølge Wall Street Journal starter erstatningene til de etterlatte etter de 11 som døde i Deepwater Horizon-ulykken på 8 millioner dollar. Dette er flere millioner dollar høyere enn det som er vanlig i denne type saker. Unntaket er ulykkens yngste offer. Moren til den 24 år gamle Adam Weise inngikk forlik på 2,1 millioner dollar kort tid etter ulykken.- Han var sønnen min. Ikke en ektemann eller far til noen barn. Om andre fikk mer så er jeg glad for deres del. Men han er verd mer for meg enn noen kan gi meg, sier moren Arleen Weise til WSJ.Kilder avisen har snakket med sier BP er ivrige etter å inngå forlik for å unngå den voldsomme publisiteten som rettstvister mot de etterlattes familier ville resultert i. Rettstvister kunne dessuten også satt fart i en rekke andre krav fra parter som på en eller annen måte er berørt av oljesølet.