<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Valuta onsdag: Svakere yen og pund

Rentene på portugisiske statsobligasjoner med fem års løpetid er for første gang over ni prosent. Mens det britiske pundet fortsatt er svakt.

Publisert 30. mars 2011 kl. 11.36
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.40
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 398 ord
Foto: Scanpix

Renten på femårige portugisiske statsobligasjoner steg onsdag for første gang siden eurosamarbeidet ble opprettet til over ni prosent. Dette melder Bloomberg. Det er ellers liten bevegelse i de europeiske rentemarkedene onsdag formiddag, men den tyske tiåringen stiger to basispunkter, den femte dagen på rad med oppgang ifølge TDN Finans. Renten på tiåringen ligger på 3,35 prosent, det høyeste nivået siden januar 2010.På valutamarked er det britiske pundet fortsatt svakt, og japanske yen fortsetter på svekke seg.Pundet på historisk lave verdier.Det britiske pundet er svakt opp og handler i intervallet mellom 8.95015 og 8.99675. Det er fortsatt nær historisk lave kurser.Pundet handler også nær de laveste nivåer målt mot Euro på fem måneder og befinner seg i intervallet mellom 0.87705 og 0.88183 hittil i dagenes handel. Dette til tross for at gårsdagens nøkkeltall kom inn på linje med markedenes forventninger.- Markedet er mer overbevist om at ECB vil heve renten neste uke enn at Bank of England vil gjøre det i mai. Videre fortsetter Moody's advarsel i forige uke om en nedgradering av landets AAA-rating å veie tungt på valutaen, skriver Nordea Markets sine valutaanalytikere i dagens morgenkommentar fra banken.Rolig euroStandard /& Poors nedgraderinger av statsgjelden i Portugal og Hellas sendte euroen tilbake under 1,41 målt mot amerikanske dollar i går.- Forventningerne om en renteøkning fra ECB i neste uke holder fortsatt en hånd under EUR/USD som ser ut til å holde seg stødig i et snevert interval rundt 1,40 før fredagens viktige nøkkeltall fra USA, kommenterer Nordeas valutaeksperter.IMF uttalte at den sveitsiske sentralbanken burde sette opp rengene i takt med at økonomien stabiliseres, og sveitserfranc trekker opp mot 1,30 igjen etter at den mandag falt noe tilbake.Norske kronerBanken forventer en stille dag for valutaparet EURNOK. Igår holdt kursen seg i et smalt intervall mellom 7,8800-7,9115.- Vi starter i dag på samme nivå som i går, det vil si på 7,8850/00 og vi tror rangen fra i går vil holde i dag også, sier Nordea Markets.DnB NOR Markets sine valutaanalytikere trekker frem at mye er bakt inn i euro-kursene allerede, og at frykten for at problemene skal spre seg nå er mer moderate.- Europeiske ledere har dessuten i det siste klart å fremstå mer samlet og vist større vilje og evne til å ta tak i de underliggende problemene eurosonen står overfor, noe som har vært positivt for euroen, sier DnB NOR Markets' valutaanalytiker Camilla Viland i sin morgenkommentar.