<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Wal-Mart åpner dørene i Japan

Wal-Mart Seiyu i Japan er klar til å åpne dørene igjen som normalt i morgen etter at halvparten av kjedens japanske butikker ble endevendt i naturkatastrofen.

Publisert 27. mars 2011 kl. 11.11
Oppdatert 16. des. 2013 klokken 08.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 169 ord
Wal-Mart i Japan. Foto: Wal-Mart

Ti av Wal-Marts tolv butikker i jordskjelvsonen vil åpne igjen i morgen. Dette melder Bloomberg. De to siste på dusinet er dekket av søle og slam og vil antageligvis ikke kunne åpne igjen på en god stund.Detaljhandelsbutikker som Wal-Mart og 7-Eleven jobber på spreng for å fylle opp hyllene og åpne dørene igjen etter jordskjelvkatastrofen den 11. mars. Goldman Sachs har regnet ut at det er over tusen berørte butikker i regionene Tohoku og Kanto som er stengt etter skjelvet.- Det er et stort behov for mat, dagligvarer og klær og varemangelen vil trolig fortsette en tid, sier analytiker i Japaninvest KK Mikihiko Yamato til Bloomberg. Han mener det er bedre å åpne butikker der det er mulig, selv med begrensede åpningstider.I de nordøstlige delene av landet som ble hardest rammet av katastrofen, deler hjelpearbeidere etter beste evne ut to måltider om dagen. En talsmann for katastrofeberedskapsstyrkene sier at innbyggerne i de hardest rammede delene trolig vil måtte belage seg på hjelp fra myndighetene for å dekke grunnleggende behov.