<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Derfor kutter Norges Bank renten med 50 bp

Sjefanalytiker Erik Bruce tror ikke sentralbanksjef Øystein Olsen vil kutte renten med 25 basispunkter på onsdag. Her forklarer han hvorfor.

  Publisert 13. des. 2011 kl. 12.22
  Oppdatert 16. des. 2013 klokken 14.20
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 144 ord
  Foto: Scanpix

  I morgen er det nok en gang rentemøte i Norges Bank. Spørsmålet er ikke om, men hvor mye, renten vil settes ned.Erik Bruce, sjefanalytiker i Nordea, tror sentralbanksjef Øystein Olsen vil kutte renten med 50 basispunkter.- Et rentekutt på rentemøtet 14. desember er ventet av de fleste analytikerne og priset inn i markedet. De fleste analytikerne venter 25 basispunkter mens markedet priser inn noe mellom 25 og 50 basispunkter. Vi regner med at de kutter 50 basispunkter, sier Bruce.- Høyt påslag i pengemarkedet, forverring av gjeldskrisen i eurosonen og lavere renter ute er hovedgrunnen til at vi venter kutt, sier sjefanalytikeren.- Skal Norges Bank først kutte mener vi det er god grunner for å ta 50 basispunkter. Såpass mye skal til for at pengemarkedsrenten kommer ned mot nivåer vi tror Norges Bank ønsker. Får vi rett vil NOK svekke seg og markedsrentene falle noe.