<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Faremo kaller Klassekampen uredelig

Justisminister Grete Faremo (Ap) reagerer kraftig på et intervju med henne i Klassekampen mandag. Redaksjonen mener den har rettet seg etter Faremos innsigelser.

  Publisert 12. des. 2011 kl. 14.18
  Oppdatert 12. des. 2011 klokken 14.18
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 188 ord
  Grete Faremo

  I intervjuet gir Faremo blant annet Bondevik-regjeringen skylden for svakheter i politiet før 22. juli.- Regjeringen har i flere år gjort mye for å øke kapasiteten i politiet, men etterslepet etter manglende satsing under Bondevik har vist seg vanskelig å dekke opp, sier Faremo til Klassekampen.Faremo reagerer på vinklingen av saken.- Ifølge journalisten «avviser» jeg at regjeringen «kunne gjort noe annerledes før terroren 22. juli». Jeg har aldri sagt noe som gir grunnlag for en slik vinkling, sier Faremo i en pressemelding.- Her leser nok Faremo og jeg artikkelen veldig ulikt. Hun ser ut til å mene at den griper inn i 22. juli-kommisjonens arbeid. Jeg oppfatter den ikke slik, men her må vi nok bare være uenige, sier Klassekampens redaktør Bjørgulv Braanen til NTB.Faremo mener også at svar på forskjellige spørsmål var blandet sammen, noe som endret meningsinnholdet i svarene- Jeg har aldri skjøvet Bondevik II-regjeringen foran meg i spørsmålet om kritikken mot PST i etterkant av 22. juli. Journalisten ga uttrykk for at han var enig i våre innsigelser, og at han ville gjøre om på artikkelen. Overraskelsen var derfor stor da jeg leste Klassekampen mandag.