<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Gresk økonomi krymper litt mindre enn ventet

Selv om det går dårlig med økonomien i Hellas, går det ikke like ille som tidligere fryktet, viser nye tall.

  Publisert 9. des. 2011 kl. 14.54
  Oppdatert 9. des. 2011 klokken 14.54
  Lesetid: 1 minutt
  Artikkellengde er 109 ord
  Hellas sitt flagg - Foto: AP

  Den greske økonomien krympet med 5,0 prosent i årets tredje kvartal, som er hakket mindre enn de 5,3 prosentene tidligere tall tydet på.Et positivt innslag er det også at den greske eksporten steg med 3,2 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Samtidig falt importen med 4,3 prosent i samme periode. Det har medført et markant fall i underskuddet i den greske handelsbalansen.Regjeringen i Hellas venter at økonomien samlet sett får en negativ vekst på 5,5 prosent for hele 2011. Neste år venter regjeringen at den negative veksten blir på 2,8 prosent. Ifølge EU har den greske økonomien skrumpet med 15 prosent siden krisen startet i 2008. (©NTB)